Dry Aged
CE ESTE CARNEA DE VITĂ MATURATĂ?
Maturarea cărnii reprezintă stadiul în care, datorită transformărilor din structura cărnii, aceasta își mărește capacitatea de hidratare și de reținere a apei și își îmbunătățește caracteristicile senzoriale: frăgezime, suculență, aromă. Acest proces presupune păstrarea cărnii timp îndelungat, câteva săptămâni sau chiar luni, în condiţii de temperatură, umiditate și ventilaţie controlate. Maturarea începe la cca. 24 de ore după sacrificarea animalului.
La Trickshot, maturarea se efectuează in house, în vitrine speciale de maturare, durata fiind între 14 și 28 zile, temperatura de păstrare fiind 2ºC.
Păstrarea cărnii în vederea maturării la 2ºC reprezintă cea mai bună cale, deoarece la temperatura menționată, microorganismele sunt ținute sub control și riscul dezvoltării acestora este minim. Importante sunt însă menținerea unei igiene stricte la manipulare și depozitare și a lanțului de frig până în momentul preparării cărnii.
După ce tot procesul de maturare se încheie, începe etapa de pregătire a cărnii pentru steak. Pentru că vorbim despre o carne de foarte bună calitate, carne de vită Black Angus România, asezonarea necesară este formată
doar din sare de Himalaya, carnea nu necesită alte ingrediente pentru a-i conferi savoare, deoarece ea este deja foarte aromată, iar prin gătire va deveni extrem de gustoasă.
PORTERHOUSE
STEAK
vrăbioară și mușchi de vită cu os
T-BONE
STEAK
vrăbioară și mușchi de vită cu os
TOMAHAWK
BONE IN STEAK
antricot cu os
RIB EYE
BONE IN STEAK
antricot cu os
Maturarea presupune păstrarea cărnii timp îndelungat, câteva săptămâni sau chiar luni, în condiţii de temperatură, umiditate și ventilaţie controlate. Maturarea începe la cca. 24 de ore după sacrificarea animalului.
Păstrarea cărnii în vederea maturării la 2ºC reprezintă cea mai bună cale, deoarece la temperatura menționată, microorganismele sunt ținute sub control și riscul dezvoltării acestora este minim. Importante sunt însă menținerea unei igiene stricte la manipulare și depozitare și a lanțului de frig până în momentul preparării cărnii.
IT’S ALL ABOUT THE FOOD
Acestea fiind spuse, nu ne rămâne decât să te lăsăm să testezi cut-ul preferat din meniul nostru și să te rugăm să ne transmiți un feedback pe Facebook, Instagram sau TripAdvisor despre cum ți-a plăcut.